2016. július 19., kedd

10 éves a Pillangószív

Egy hónapja kicsit elkapkodtam a dolgot. Pontosabban elnéztem a dátumot, június összetévesztettem júliussal. A nap és év legalább stimmelt, és szerencsére a két hasonnevű hónap is csak 30 napcsi tévedést jelentett. A lényeg a lényeg: 2006-ban július 19-én indult az egészen december 31-éig tartó öldöklő verseny azért, hogy a Pillangószív kulcsszóval a SEO-szakemberek a Google első helyére húzzák well feboldalukat, akorom mondani fel weboldalukat. A versengők közt magam is ott valék, bár szakember akkor semmiképp nem voltam, vélhetően most se igazán vagyok az, még ha konyítok is ehhez-ahhoz és a szakma számos szakszavára keresve a honlapjai fel is bukkannak a top találatok között.

pillangószív, pillangóeffektus, pillangóhatás
A keresőoptimalizálós versenyek hatása a SEO-ra: pillangóeffektus

A gammasugarak hatása a százszorszépekre


Paul Newman filmjének a címével voltaképp arra akorok rákérdezni: vajon mekkora hatása volt a magyar SEO-életre a pillanószív-versenynek. Ugyanezt megkérdeztem a BDK BLOG webfőhelyemen, magamtól sem várva választ arra a fő kérdésben. Viszont hogy rám volt-e hatással, az nem kétséges.

Főblogomban a versenyről szólva ezt írom:
Nehezen tudom megítélni, hogy a keresőmarketing  szakma számára a 2006-os SEO-verseny mennyire volt fontos esemény és vajon a tizedik évfordulóról kívülem megemlékezik-e bárki, abban azonban bizonyos vagyok, hogy az én életemnek egy sarkalatos pontja volt ez a nap (akkor ezzel nem voltam tisztában). Hogy miért? Azért, mert úgy lettem ötödik helyezett, hogy csak kreativitásom volt, a keresőoptimalizálásról majdhogynem akkor hallottam először, elméleti tudás és gyakorlati tapasztalat híján lelkesedéssel és ötletességgel, egyéni megoldásokkal operáltam. Hogy amatőrként három honlapommal is ott lehettem a profik top10-esében, az máig jó érzéssel tölt el.
Most, hogy nyakig benne vagyok több honlapoptimalizálásban, nem kétséges, volt-e rám hatással a pillangószív. Meglegyintett - és úgy maradtam.

Friss oldal ebben a blogban: Télikert építés és gyártás, terasz beépítés

Tíz éve indult Pillangószív kulcsszóval az első Google-helyezés megszerzéséért az első magyar keresőoptimalizáló verseny. Első 10, kreatív keresőoptimalizálás, Pillangószív-seo, pillangóhatás 

Nincsenek megjegyzések: