Télikert gyártás, terasz építés

télikertgyártás - teraszok
Elegáns télikert - gyártás, helyszíni beszerelés

A télikert egyik funkciója az, hogy harmonikus átmenetet képezzen a lakás és a kert, az épület és természet között. Ezt a funkciót beépített teraszként tudja a legeredményesebben ellátni, szabad kijárást és bejárást biztosítva a bent és kint között. Egy elegáns télikert már megelőlegezi a lakás összkomfortját.

A szobakerteken kívül manapság télikertnek tekintik az üvegfalú épületrészeket akkor is, ha kert nem igazán van benne, vagyis növények elhelyezésére nem szolgál, hanem főleg kényelmi szempontok vezérelték az építtetőket. Természetesen ilyen létesítmények gyártatásának és létesítésének is van a létjogosultsága. 


Növények a télikertben

Az igazibb megoldás mégis az, amikor a télikertben, eredeti funkciójának megfelelően, szobanövények, dísznövények kapnak elhelyezést.

növények elhelyezése télikertben
Növényház - növények a beépített teraszon
Az ilyen kialakítás bensőségességet és eleganciát egyaránt biztosíthat a helyiségnek, ezért újabban előszeretettel alkalmazzák pubok, éttermek kialakításánál. Budapest is bávelkedik caribi hangulatú beépített teraszokkal.

a télikert funkciói - terasz étterem
Hogyan építsünk a Budapest Terasz üvegkupolája alá karibi hangulatú télikertet?

Otthoni társalgónkat is sokkal sokkal lakályosabbá tehetjük néhány mediterrán vagy caribi növénykülönlegességgel, még ha ezek nevelése munkaigényes is: ám a látvány kárpótol mindenért. 


A teraszbeéptés előnyei

Ne feledkezzünk meg a teraszbeépítés egyéb előnyeiről sem: egy jól tájolt télikert kedvezően befolyásolja a háztartásban fűtésre fordított energiák arányát. Napközben a téliker belső felületei felmelegszenek, így a lakással átnyitva a szomszédos szobák nem kell erősen fűteni, éjszakára, amikor a télikertek lehűlnek, az átnyitást meg lehet szüntetni. 

beépített terasz - az otthon melege
Növények - tető-terasz-beépítés, Budapest


Ugyancsak szerepe lehet egy dús növényszobának az oxigéntermelésben és a páratartalom egészséges fenntartásában.
A hagyományosnak tekinthető faszerkezetes megoldásokhoz képest sok korszerűbb eljárással is lehet üveg falú szobákat létrehozni. A télikert gyártás számos technológiai eljárás szerint történhet, legnépszerűbbek a fémvázas, műanyag keretborítású télikertelemek, ezek beszerelése a legkevésbé munkaigényes. Teraszbeépítésnél figyelembe kell venni a statikai szempontokat is. Fontos szempont a télikertépítésben az üveg minősége, erre a gyártás megrendelésénél érdemes külön odafigyelni.

Conservatory, winter garden, glass terrasse building 

    Építtessen Ön is üvegpavilont lakásához! A modern lakások díszei is lehetnek a télikertek. Terasz beépítés, üvegház és télikert gyártás: mediterrán, trópusi, szubtrópusi és caribi szoba növények elhelyezése télen a lakásban növeli annak konfortminőségét. Növényház, üvegterasz - Válasszon profi gyártót, kérjen ingyenes helyszínfelmérést < a szolgáltatótól. >>további télikertes képek, teraszbeépítések    Nincsenek megjegyzések: