Télikert gyártás, terasz építés, fűtés

 Télikert gyártás, teraszbeépítés

Meleg biztosítása napenergiával


Télikertek esetében a legjobban működő fűtési forma maga az üvegházhatás. A hőnyereséget maximalizálni tudjuk nagy üvegfelületek alkalmazásával, a hőszigetelt kivitel pedig biztosítja, hogy benn is tudjuk tartani a megtermelt hőt. Házunkkal egybeépítve az ilyen üveg-műanyag energiacsapda az épület kiegészítő fűtőrendszere lehet: engedjük be a az őszi-tavaszi napsütést és élvezzük, ahogy a meleg szétárad otthonunkban.

Kemény fagyok idején ez nem elégséges, ha szubtrópusi növényeket nevelünk. Ilyenkor elektromos hősugárzó infrapanelek oldják meg a télikert fűtését.

télikertgyártás - teraszok
Elegáns télikert kültéri teraszon - gyártás, helyszíni beszerelés


A télikert egyik funkciója az, hogy harmonikus átmenetet képezzen a lakás és a kert, az épület és természet között. Másik feladata, hogy hasznosítsa a napenergiát.  Ez utóbbi a funkciót hőszigetelt beépített terasz minőségében tudja a legeredményesebben ellátni, szabad kijárást és bejárást biztosítva a bent és kint között. Egy elegáns télikert már megelőlegezi a lakás összkomfortját és szolgálja a fenntarthatósági szempontokat.

beépített terasz, télikert

A szobakerteken kívül manapság télikertnek tekintik az üvegfalú épületrészeket akkor is, ha kert nem igazán van benne, vagyis növények elhelyezésére nem szolgál, hanem főleg kényelmi szempontok vezérelték az építtetőket. Természetesen ilyen létesítmények gyártatásának és létesítésének is van a létjogosultsága. A kerti terasz ilyen felhasználása kültéri infrapanel-fűtéssel segíthető.Növények a fűtött télikertben

Az igazibb megoldás mégis az, amikor a télikertben, eredeti funkciójának megfelelően, szobanövények, dísznövények kapnak elhelyezést megfelelő fűtési rendszer mellett.

növények elhelyezése télikertben
Növényház - növények a beépített teraszon. Sugárzó meleg
Az ilyen kialakítás bensőségességet és eleganciát egyaránt biztosíthat a helyiségnek, ezért újabban előszeretettel alkalmazzák pubok, éttermek kialakításánál. Budapest is bővelkedik caribi hangulatú beépített infrafűtésű teraszokkal.

a télikert funkciói - beépített terasz étterem
Hogyan építsünk a Budapest Terasz üvegkupolája alá fűthető télikertet?

Otthoni társalgónkat is sokkal sokkal lakályosabbá tehetjük néhány mediterrán vagy caribi növénykülönlegességgel, még ha ezek nevelése munkaigényes is: ám a látvány kárpótol mindenért. 

Teraszfűtés - kültéri infrapanel

 
A családi házak előtti teraszokra gyakran telepítenek meleget kedvelő délszaki növényeket. Az így kialakított télikertek azonban épp télen nem tarthatók fenn, a hideg elpusztítja a filodendronokat, fikuszokat. Ám a kültéri terasz rejteget lehetőségeket. Ha üvegtetőt építünk fölébe, és a mennyezet alá infra fűtőtestet telepítünk, ez minimális energiaráfordítással is téliesített teraszt eredményez. A melegítőberendezések sokásága alkalmas külső használatra, de ajánlatos meggyőződni, vízállóak-e a készülékek. Az infra sötétsugárzók előnye, hogy nagyobb távolságból is elegendő a hőkibocsátásuk.
 
télikertgyártás és teraszbeépítés lakásokban
Infrákkal télen is fűthetők a beépített kültéri teraszok

A teraszbeéptés és az infrafűtés előnyei

Ne feledkezzünk meg a teraszbeépítés egyéb előnyeiről sem: egy jól tájolt télikert kedvezően befolyásolja a háztartásban fűtésre fordított energiák arányát. Napközben a télikert belső felületei felmelegszenek, így a lakással átnyitva a szomszédos szobák nem kell erősen fűteni, éjszakára, amikor a télikertek lehűlnek, az átnyitást meg lehet szüntetni. Infrasugárzók működtetésével az éjszakai fagy kivédhető.

beépített terasz - az otthon melege
Növények - tető-terasz-beépítés, Infra fűtés Budapest


Ugyancsak szerepe lehet egy dús növényszobának az oxigéntermelésben és a páratartalom egészséges fenntartásában.
A hagyományosnak tekinthető faszerkezetes megoldásokhoz képest sok korszerűbb eljárással is lehet üveg falú szobákat létrehozni. A télikert gyártás számos technológiai eljárás szerint történhet, legnépszerűbbek a fémvázas, műanyag keretborítású télikertelemek, ezek beszerelése a legkevésbé munkaigényes. Teraszbeépítésnél figyelembe kell venni a statikai szempontokat is. Fontos szempont a télikertépítésben az üveg minősége, erre a gyártás megrendelésénél érdemes külön odafigyelni.

Conservatory, winter garden, terrasse infrared heating, building  

    Építtessen Ön is üvegpavilont lakásához! A modern lakások díszei is lehetnek a télikertek. Terasz beépítés,
     mediterrán, trópusi, szubtrópusi és caribi szoba növények elhelyezése télen a lakásban növeli annak konfortminőségét. Növényház, üvegterasz - Válasszon profi gyártót, kérjen ingyenes helyszínfelmérést < a szolgáltatótól. >>további télikertes képek, infrafűtés megoldások, teraszbeépítések    Nincsenek megjegyzések: