Kreatív honlapoptimalizálás. SEO - LinképítésMi a kreatív honlap-optimalizálás és link-építés?

(ez egy jórészt új tartalommal 2013 augusztusában feltöltött korábbi weboldal) 

A keresőoptimalizálást (SEO) lehet mechanikusan és lehet kreatív hozzáállással végezni. Sokáig, legalábbis  rövid távon az előbbi hatékonyabbnak látszott: a kidolgozott szakmai módszerek rutinos alkalmazása általában meghozta a várt eredményt. Hosszabb távon azonban már korábban is az egyéni módszerek, a megszokottól eltérő eljárások hoztak jobb eredményeket. Most meg kiváltképp így van ez, mióta a Google szankcionálja az erőszakos és egyoldalú optimalizálást, a nem-természetes link-burjánzást, a katalógus-linkek magas számát, a körbelinkelést, a linkpiramis építését és egyéb olyan módszereket, amelyek éppenséggel korábban se voltak támogatottak, de a Google ritkán, csak durva esetekben szankcionálta, a Pingvin 1.0 (2012 április) és Pingvin 2.0 (2013 május) frissítések óta azonban most már eredményesen semmiképpen alkalmazhatóak ezek a metódusok.

Ugyanakkor, természetesen, a túlságosan egyénieskedő, az elfogadottól gyökeresen eltérő módszerek, ha végképp mellőzik a szakmai szabályokat, szintén vezethetnek kudarcra. Okosan kell hát vegyíteni a merev szakmai követelményeket a kreatív ötletekkel és szabad variációkkal.

Vagyis: a linképítő SEO-munkát lehet mechanikusan, aprólékos alapossággal, de fantázia nélkül végezni - és lehet szabadon szárnyalva, ötletre, ügyességre, játékra alapozva. Vitatkozni még mindig lehet azon,  hogy egy rövid távú megtérülés reményében mikor melyik módszer hatékonyabb - de hogy melyik szórakoztatóbb - afelől nem lehet kétség. Itt és most én töredelmesem bevallom, hogy a SEO-munkát nem jelentéktelen mértékben írói munkám részének tekintem. Más hasonlattal: cseppet se szeretem kevés, mint a sakkot.

Új linképítő projekt (az Arisura keretében)

A projektumban részt vevő blogoldalak, belső lapok, netán külön webegységek.

blog.hu
blogger


bdk.hhrf


balládium

ungparty
régi ubi, upy, netp, up


Linképítő projektek

Laptop videokártya szerviz

laptop videókártya - képernyő - kijelző szervizA notebook vagy tablet érintőkijelzőt vezérlő, laptop alaplapba integrált videokártya a kivitelezés alapján lehet a bázispanelbe építve avagy külön is csatlakoztatható francia bővítőkártya. A videó vagy grafikus laptopkártya a táskaszámítógépen végzett matematikai műveletek végeredményének a vizuális megjelenítésért teljes mértékben felelős főalkatrész típus. Organikus funkciója az, hogy számítástechnikailag digitálisan feldolgozza a laptop processzora által küldött képi információkat, és ezeket valamely megjelenítő - display - egység számára analóg módon értelmezhető pixelekk alakítsa. Ez az egység lehet például hdd vagy LCD képernyőegység, netebook kijelzőpanel, mint a laptopok esetében ez ma tipikus példa, lásd még itt is: használt laptop kijelző csere ingyen: Budapesten: Laptop videó kártya szerviz

Nyílászárók, a műanyag ablak ár

Manapság a műanyag szerkezetű ablakok a korszerű lakás energiatakarékos nyílászáró berendezései, amelyek a téli fűtési szezonban jelentős mértékben képesek csökkenteni a háztartások költségeit kitűnő hőszigetelő tulajdonságaikból kifolyólag. Ha nem akar télen fázni, nyáron izzadni, rendeljen műanyag ajtót-ablakot egyenesen a nyílászárógyártótól Budapest körzetében.

Gépkocsikölcsönzés - Budapesten bérautó

Aki a ferihegyi Liszt Ferenc reptérre érkezik, annak nem okozhat problémát az autóbérlés Budapest városában, minőségi bérautókat kínálnak az autókölcsönzők utazási célokra, tartósbérleti online foglalással és díjmentes házhoz szállítással.


Zárak, Zárcsere

Arvisura és Elzet biztonsági zárak, lakatok betörés utáni cseréje. Ablakzárak javítása Budapest 30 kilométeres körzetében garanciával

Beton fal vágás speciális szerszámokkal

Falak, gerendák, vasbeton épület-elemek formázása és  megmunkálása gyémánt tartalmú vízhútéses fúrókkal és más betonvágó szerszámokkal Pest megyében

  Kéménytechnika, kéménybélelés (x


  Miről lesz szó az alábbiakban?


  Ezen az oldalon eredetileg egy optimalizálás alá vett honlap - linkje és kulcsszava ez volt: kreatív ügyességi játékok -  webtámogatására kidolgozott stratégiát foglaltam össze (kidolgozásra került: 2012. júliusában), egyben jelezve, hogy a SEO optimalizálás, net extenzív szakaszában folyó munka valamiféle stratégiai játéknak fogható fel, amelynek során egyfelől bázist építünk, másfelől a bázispontokról a céloldalt támogató, voltaképp a Google-keresőt "támadó", megbökő linkeket küldünk. Az egyes webegységeknek a támogatásba való bevonása is amolyan "hadba állításra" hasonlít, a linkek frissítését célzó posztolás pedig kisebb hadműveleteknek fogható fel. Vannak továbbá előretolt, operatív egységek, van hadtáp, szükséges a felderítés, fontos a "harcmodor" jó megválasztása, szerepe van a hadicseleknek, elkerülhetetlen a területfoglalás... hiszen a "harc" voltaképpen a Google-pozíciók megszerzéséért folyik. Így hát teljes joggal mondhatjuk: a SEO-munka egy sajátos stratégia játék, amely kreatív készségeket, webes ügyességet kíván a honlapoptimalizáló szakembertől.  

  Az itt akkor leírásra került, általam kidolgozott stratégia tudtommal teljesen eredeti, egyéni SEO-eljárás, nagyban különbözik más szakemberek metódusaitól (ezek lényegében szinte kizárólag a linképítésre koncentrálnak; olyat még nem hallottam, hogy valaki "irodalmi posztokat" alkosson a támogatandó oldal kulcsszavainak a használatával csak azért, hogy ebből a posztból releváns linket küldhessen a céloldalra).

  Bár kétségtelen, hogy akadnak, akik a stratégiám egyes elemeit külön-külön alkalmazzák, ám abban biztos vagyok, hogy ilyen átfogó és a támogatási lehetőségeket összehangoló, gazdag és releváns támogatói hátteret senki nem készít egy-egy optimalizációs munkájához. Ennek az eljárásnak a koncepciója sokéves tapasztalatom alatt konkludált a lentebb összefoglalni remélt lényegi pontok megfogalmazásához.

  A létrehozandó támogatói webbázis legfőbb erénye, hogy egyszerre mutat stabilitást és dinamizmus, vannak állandó pontjai, de egyébként roppant változatos és variábilis, továbbá pedig: egy bizonyos "kritikus tömeg" elérése után (tapasztalatom szerint minimum 20-25, egymástól eltérő domain alatt működő, változatos tartalmú webhely) önmagát erősító rendszerré válik, amely a céloldalra is egyre erősödő linkeket képes küldeni.

  ...És itt következett a részletes leírás. Mivel azonban az eredetileg hosszú távú együttműködést kilátásba helyező ügyfelem két hónap múltán a projektet megszüntette, mielőtt az igazán kifuthatta volna magát, ezért utólag a részletekbe menő linképítési leírás rögzítését nem tartottam indokoltnak, a szöveget töröltem. Igaz, ez csak az egyik ok volt: a másik: maradjon ez az én szakmai titkom.

  Viszont részben a projekttel kapcsolatos, részben a játék témáját másképp érintő néhány link álljon itt zárásul:

  Az oldal témája: Linképítés - SEO. A korszerű hatékony keresőoptimalizálás záloga a komplex honlap optimalizálás és a kreatív link építés. Weboldal Google optimalizálás egyéni módszerekkel - bdk

  A diszperz linképítő program:

  Nincsenek megjegyzések: