2012. október 24., szerda

Posztmodern kéménybélelés laptopra

A Posztmodern kéménybélelés c. kötet meglepett bennünket, amikor először olvastuk laptopunkon időtöltés végett. Ennek tudatában más megvilágításba kerül az Újszövetség ún. pszeudoepigráf irata, amely Tamás Evangéliuma címen ismert és gnosztikus nézeteket tartalmaz Jézus gyermekkori csodáiról, valamint Jézus apokrif mondásait (pl. 'Oké, mondta az AtyaIsten') is közli. Hogy szerzőnk ezt a címet választotta, abban nyilvánvalóan szerepe volt a nem-kanonizált evangélium védjegyének, illetve az ezzel keltett referenciahányadosnak. Eközben a Petri György-féle „Isten tömi Máriát” is eszünkbe juthat. amikor a Posztmodern kéménybélelés és laptop akkumulátor töltést olvassuk egy digitális tartalom megjelenítésére alkalmas kijelzőn.

 Egyes források azt állítják, az ipari környezetben felnőtt Kémény Tamás szent evangéliuma szerkezetében nagyban különbözik Jánosétól, Márkétól, Mátéétól és Lukácsétól. A Kémény evangéliumában a kötet legizgalmasabb egysége egy speciális szellemi jógatanfolyamként is felfogható, amelyben a minden titkokat ismerő tréfás kedvű guru laptop kijelzőre optimalizált, ezért töredezett-összekevert mondatokból rakja fel a maga kéményét. Tőről fakadó filozófiájával ez összeegyeztethető, miután feltálalta az adományozás elvrendszerét és a notebook kijelzőcsere házi változatát még a szovjet időben.

A jó montázs több önmagánál, a műegész értékét nem a részértékek összege adja meg, mindezt felszorozzák, meghatványozzák a felfedezhető és a rejtve maradó összefüggések, az örök dolgok és a napi aktualitások. A posztmodern és a kéménybélelés így válik a füskorszak szigorú evidenciájává és szemiotikai előfeltevéséve. Olvasható itt is, illetve előtte vegyetek orosz laptop töltő akkumulátort a budapesti szervizben garanciálisan, félárban. Fizetés Arvisurában, ami külön szolgáltatás.

Nincsenek megjegyzések: