2021. augusztus 27., péntek

Így tervezd meg álmaid kertjét egyszerűen!

kertépítés - gardena

Kerttervezésben gondolkodsz? Az udvar megtervezése mindig egy rendkívül izgalmas és érdekes kaland, ám egyáltalán nem számít egyszerű munkának. Van pár lépés, amit érdemes betartani, hogy szép legyen az összhatás, még 20 év múlva is. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogyan tervezheted meg álmaid kertjét!

Alapfeladatok listája

Bár a lista nem túl hosszú, nem árt alaposan és többször végig menni rajta, mielőtt munkához látunk. Az első és legfontosabb, hogy határozd meg az igényeidet. Érdemes átgondolni, hogy szeretnél-e gyepet, konyhakertre, esetleg nagyobb veteményesre is szükséged van, illetve sziklakertet vagy kerti tavat szeretnél az üresebb részekre. Ha gyermek van a családban, neki pedig biztosan kelleni fog egy kisebb játszótér, egy homokozóval, csúszdával kiegészítve.

Mi legyen a meglévő növényzettel?

Érdemes azt is megfontolni, hogy mit szeretnél kezdeni a már kiültetett és megeredt virágokkal. Biztosan lesz olyan, amit szeretnél megtartani, de akad majd olyan bokor is, ami útban lesz az álmaid megvalósítása során. Amennyiben felesleges növényed van, azokat se dobd ki. Kérdezd meg a családtagokat, barátokat, hogy kinek és mire van szüksége. Biztosan pillanatok alatt elkapkodják majd tőled ezeket.

A virágok és bokrok kiválasztása

A legtöbb kertben az sem mindegy, hogy melyik virágot és cserjét ültetjük el. Sok udvarban ugyanis előfordulhat a fényhiány, amit kevés fajta tűr el hosszú távon. A kert növényvilágát érdemes úgy kiválasztani, hogy minden évszakban öröm legyen ránézni. Vedd figyelembe a virágok színét, a termések nagyságát, illetve az ágrendszer alakulását is. Ha gyermekek és állatok is élnek nálatok, akkor pedig semmi esetre se ültess szúrós és mérgező fajtát. Amennyiben mégis erre vágysz, kerítsd el őket megfelelően, hogy ahhoz senki ne férhessen hozzá.

Szükséges eszközök egy jól felszerelt kerthez

Van pár olyan szerszám és eszköz, amit mindenképpen érdemes beszerezni, mielőtt munkához látsz. Ezek mindegyike később is jól fog jönni a karbantartás és a kertészkedés során. Ilyen egy minőségi kapa, egy gereblye, egy erős seprű, pár kesztyű, illetve a fűnyíró is. Az olyan kiegészítők, mint például a locsolócső vagy éppen a szivattyú, szintén nem elhanyagolható dolgok. A Gardena búvárszivattyú működése rendkívül egyszerű, így a kerti tavat vagy a kutat pillanatok alatt ki tudod tisztítani.

Összegezve

Reméljük, hogy cikkünk jó kiindulópontot jelent számodra, hogyan is alakítsd ki álmaid kertjét otthonodban. Érdemes körültekintőnek lenni a növények és a cserjék kiválasztásánál és a szükséges eszközök beszerzésénél. Nem érdemes továbbá minden megeredt változattól sem megszabadulni, hiszen ezek már most színesítik az udvart, szemben a hamarosan elhelyezett fajtákkal, amiknek még időre van szükségük a fejlődéshez.

Ebben a fizetett PR-cikkben eredetileg elhelyezett link egy ideje már nem működött (nem létező weboldalra mutatott), ezért törlésre került.

Tartalmi összefüggések alapján ajánlott olvasmányok aktuálisan optimalizált honlapokról - télikertépítéstől ivóvíz tisztító berendezésekig:

ház, udvar, otthon | kertépítés | teraszbeépítés | télikert | növények | építés | vízszűrő | kerti tó és kút vizének tisztítása | vezetékes ivóvíz kezelés

Nincsenek megjegyzések: