2017. május 18., csütörtök

Első hely a Google keresőben

Organikus első hely a Google keresőben
Tartalom optimalizálás - első hely
Minden SEO-szakember elsődleges célja, hogy a gondjaira bízott weboldalt a Google első oldalára, azon beleül lehetőleg a TOP3-ba juttassa. Az első Google-helyezés megcélzása eközben mint szándék természetesen felmerül, de erős konkurencia mellett erre rövid távon hajtani, pláne egy viszonylag új honlappal, semmiképpen nem célszerű. Ha mindent a bűvös TOP1 pozíció megszerzésére teszünk fel, könnyen megfeledkezhetünk alapvető fejlesztési feladatokról. A keresőben első helyre kerülni fontos cél - de nem öncél.Látványos eredmény természetesen egy intenzív linktuninggal érhető el. Főleg akkor, ha a célzott weblap SEO-kondíció megfelelőek, azaz biztosított mind a keresőbarát forma, mind a kulcsszavaknak megfelelő tartalmi relevancia. Ha ezek adottak, akár néhány hetes erőteljes linképítéssel magasba repülhet a pártolt website. Én mégsem ajánlom ezt a módszert.

Komplex keresőoptimalizálás 

A SEO komplex folyamat, sokoldalú jártasságot és szerteágazó tevékenységi formákat igényel. Ha csak a kulcsszavas linkhálózat felépítésére koncentrálunk, az hosszú távon megbosszulhatja magát. Felsorolom, hogyan tervezek és bonyolítok le én egy-egy nagyobb keresőmarketing programot.

  • Nincsen kész honlap: a siker érdekében a legjobban felépített, gazdag webhelyet is bővíteni, fejleszteni kell: a Google értékeli a dinamikus fejlődést. Növekedjen a website adatbázisa és szaporodjanak az indexelhető URL-ek. Ez alapkövetelmény.
  • A direkt linkelés mellett folyjon a másodlagos, harmadlagos hivatkozási háló kiépítése: maguk a linket küldő oldalakra is történjen linképítés, lehetőleg olyan címek alól, amelyek a céloldalt közvetlenül nem linkelik.
  • Szükséges a kulcsszófelhő folyamatos szélesítése. Hiába akarunk csak 1, vagy csak néhány kulcsszóval Google-sikert elérni, az egyoldalú fejlesztés és linkelés nem vezet jóra hosszú távon. Pl. ha egy laptop szerviz honlapját támogatjuk, ne csak a dőlt betűvel kiemelt kifejezés szerepeljen célzott keresőkifejezéseink között, használjuk a notebook, hordozható számítógép, táskagép, mobil PC és a javítás, szerelés, felújítás kifejezések kombinációit. Igen, bármilyen hihetetlen, a notebook javítás kulcsszóra is optimalizált weblap a laptop szervíz kulcsszóval is könnyebben és főleg tartósabb időre nyerhet vezető helyezést, semmint ha csak egy keresőszóra összpontosítunk minden erőforrást.
  • Ugyanígy: linkeljünk a honlap nevére, cégnévre, márkanévre is. Ha ezek közvetlen összefüggésben vannak az alapszóval, jót tesz a honlap előmenetelének.
  • Az egyedi cégnév és/vagy honlapcím kerüljön használat linkek nélkül is. A Google felismeri az egyedi neveket és ezek gyakori feltűnése belinkelés nélkül is (erre van közvetlen tapasztalatom) segíti a céloldal sikerét.
  • Használjunk közösségi megosztásokat, tartalommegosztó szájtokat
  • Legyünk aktívak a szakmai fórumokban - de soha nem tegyünk spam hozzászólásokat
  • Használjuk az elemző és statisztikai audit rendszereket - ezekből nemcsak mi nyerünk infót, hanem támogatott oldalunk internetes beágyazottsága is nagyobb lesz.
google top 10 - honlap 1. hely
Mindenre egyszerre kellő figyelmet fordítani persze nem könnyű, de számomra bebizonyosodott, hogy egy komplex SEO-kampány lefolytatása bizony egészemberes munkát és napi 6-8 óra elfoglaltságot igényel. A világkereső ma már mesterséges intelligencia gyanánt működik és sem olcsó trükökkel, sem megtakarított háttérmunkával nem lehet tartósan elhitetni az algoritmusaival, hogy egy olyan oldal is fontos, amelyik valójában nem. A fontosságot mi teremtjük meg a kiváló honlaptartalommal és annak dinamikus fejlesztésével, valamint a céloldalt körbevevő támogatói webkörnyezet felépítésével. Csak így biztosítható az első hely a Google keresőben.

A téma egy másik megközelítése:

A laptopszervíz weblapja számára top helyezés komplex keresőoptimalizással érhető el. Ebbe beletartozik a sokoldalú honlaptartalom optimalizálás, a kreatív linképítés és a közösségé marketing is. Hasonló eljárás követendő a terasz - télikert témában is. Első a releváns honlaptartalom, második a linkprofil építés.


Nincsenek megjegyzések: