2013. szeptember 23., hétfő

Arvisura linképítő projekt

Valami nevet csak kellett adnom egyfelől annak a keresőoptimalizálási eljárásnak, amelynek körülírásához minimum 7-8 mondatra van szükség és a legeslegrövidebb definíció megadása is minimum öt-hat jelzővel illetve jelzős szerkezettel lehetséges (tartalmi alapú, komplex, kreatív, saját webhelyekre támaszkodó, rendszerként működő, fraktálhálózatú...), így hát az egyszerűség kedvéért elneveztem arvisura-linképítésnek. A kifejezés nagyon passzol ide, mivel az arvisura eredeti jelentése a szanszkrit nyelvben és a védikus filózófiában: jelleg-rálényegítés. Nos, én a linképítésem során valóban egyfajta seo-jelleget lényegítek rá a munkába bevont weboldalakra - éppen ezáltal válnak alkalmassá, hogy hatékonyan szolgálják a kiválasztott weboldal előre jutását a Google listán.

De általános jelentésén túl felhasználtam a kifejezést egy új projekt elnevezéseként is. Ez utóbbi lényege röviden az, hogy bár főbb rendszereimen belül mindenütt indítok a tematikus projektumok (betonvágás, műanyag ablak, zárcsere, ipari kémény, autóbérlés) támogatását erősítő eszközoldalakat, ám ezen felül a legtöbb helyen most néhány hónap alatt létrehozok egy-egy célirányosan linképítő segédoldalt, és ezeket - teljesen függetlenül a főoldalak, vagy az adott blogok, webegységek besorolásától - külön rendszerbe foglalom. Az új alrendszer az összekötő fraktál-jellegű linkhálózatnak köszönhetően egységes erővel és célirányosan tud majd működni a seo-munkák során. Az az új al-rendszer, illetve az új alrendszer létrehozásának programját és menetét hívom tehát Arvisura-projektnek. Ennek keretében most várhatóan mind a 60 blogom alatt lesz egy-egy kifejezetten erre a célra épített állandó oldal.

Néhány helyen már volt is ilyen vagy hasonló, a többi esetben viszont most hozom létre, például: piréz linképítés - keresőoptimalizálás.

Ugyanebben a projektben reaktiváltam néhány korábbi webhelyemet - például az Arvisura linképítés Pánsíp-weboldalt -  , továbbá pedig a freeblog megszűnése és a blogter gyengélkedése miatt néhány régi blogomat is új helyre menekítettem, így lett például a blog.hun egy új linképítő rendszerem.

És még van tovább is: ugyancsak ebbe a programba kapcsolódik az ékezetes kárpátalja.net domai alá, sőt a meglehetősen profil-idegen makkai-portál alá besorolt új kereső optimalizálási google top10-honlap, amely egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - de talán majd egyszer. Legkésőbb talán akkor amikor az arvisura szóra rákeresve az én webhelyeim sorakoznak majd az élen - vagy legalábbis ott leszek pár honlappal az első 10-ben. Az első 20-ba már feljutottam.

Viszont továbbra sem tudni, a seo linképítés szempontjából oly fontos Google PageRank frissítésre mikor kerül sor. Már nagyon várom. Szeptember 8-i prognózisom nem jött be.

1 megjegyzés:

Kjerstin Lis írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.